Locatietheater

bij

Eef Diteweg Hedendaagse Kunst 

Het project Asjemenou brengt diverse kunstvormen als zang, performance, theater en beeldende kunst bij elkaar. Uitgaande van/geïnspireerd door de locatie worden bestaande en nieuwe producties opgevoerd door zowel beginnende/studerende als oudere/ervaren artiesten.

De speeldata zijn 10, 11, 17 en 18 mei 2024. Entree en consumpties zijn gratis. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te doneren in de pot bij de catering.

Gezien de beperkte toeschouwerscapaciteit is reserveren gewenst. Dit kan door het aanklikken van de betreffende button bij de verschillende performances.

Het project wordt op 10 mei geopend met een overzichts-tentoonstelling van Eef zijn kunst met de nadruk op objecten en recente schilderijen.

Het programma:

Vrijdag 10 mei 

14.30 uur 
Opening tentoonstelling Eef’70 

15.00 en 20.00 uur (max. 25 personen per voorstelling)
Performance Paradijsvogel
Stemkunstenares Anja Warmink met flierefluiter Mark Hidding en kunstenmaker Eef Diteweg 

De performance speelt zich af in de paradijselijke omgeving rond het atelier van kunstenmaker Eef.

Flierefluiter Mark leidt ons langs verschillende plekjes waar hij contact probeert te leggen met het schuwe vogeltje met de prachtige stem. Wat voor rol speelt de kunstenmaker daarbij?

In een voorstelling zien we een zoektocht naar wie en wat we uiteindelijk willen zijn.

Zaterdag 11 mei 

15.00 en 20.00 uur (max. 25 personen per voorstelling)
Performance ‘Anders gebeurt er helemaal niks’
Artez Dansplein Arnhem

Marlene Klodwig en Elsbeth de Boer zijn als contemporary dansers vanuit improvisatie op zoek naar de combinatie van theatraliteit en abstractheid in dans en beweging.

In het “Asjemenou”-project worden deze uitgangspunten onderzocht in de werk- en leefomgeving van Eef Diteweg met het duet ‘Anders gebeurt er helemaal niks’, (work in progress) is een duet over niks. Over niet weten wat te doen of wat te zeggen.  Over de frustratie die deze leegte kan veroorzaken – en ook alle mogelijkheden die leegte geeft: In niks, is alles mogelijk – of niet.

Marlene is afgestudeerd als Artist Educator in Dans ArtEZ en werkt als danser, maker en docent. Elsbeth is vierdejaarsstudent Artist Educator in Dans ArtEZ en is ook werkend als danser, maker en docent.

Eerder werk van hun is onder andere ‘Afdrijven’, ‘Fusie’ en ‘emBODY’. 

Duur van de voorstelling 20 minuten.

Vrijdag 17 mei 

 20.00 uur (max. 50 personen)
Muziektheater Revolve
“OverLeven”

Na de succesvolle tournees van “Het Dagboek van de Tijd”, “De Hoofdpersoon” en “Ubuntu’s Droom” volgt in 2024 de voorstelling “OverLeven”.  

Overleef ik? Overleef jij? Het antwoord kennen we allemaal, maar het verhaal tussen ontstaan en eindigen van het leven is te bijzonder om niet verteld te worden. Revolve doet dit op zijn eigen manier met personages zoals Wil, Twijfel, Vraag en Antwoord. Met uiteindelijk de onvermijdelijke ontmoeting met Keuze.  

“OverLeven” gaat zowel over het leven als over overleven. En zoals in elke voorstelling van Revolve: de muziek vertelt de woorden en de woorden vertellen de muziek. 

Zie: https://www.revolvemusic.nl/

Zaterdag 18 mei 

14.00 en 16.00 uur (max. 25 personen per voorstelling)
Theatrale concertwandeling
Sinje Kiel 

In haar theatrale concertwandeling neemt Sinje Kiel ons in groepjes mee in verrassend spel met korte teksten, zang, beweging en percussie. De voorstelling duurt ca. 50 minuten en vindt plaats op 18 mei om 14:00 en om 16:00 uur. “Het publiek krijgt een unieke concertervaring aangeboden langs de kunstwerken van Eef en bijzondere plekken in de tuin met betrekking van natuurelementen rondom”, belooft de zangeres. In haar performance put ze uit persoonlijke ervaringen, waarnemingen en eerder ondernomen wandelingen en deze linkt zij aan veelzijdig muzikaal repertoire, met daarbij klassieke liederen en werk op tekst van Bertold Brecht. Als enig decorstuk brengt zij een pruimenboom mee, die met slechts één gerijpte vrucht symbool staat voor de doorzetter, het kleine, dat soms over het hoofd wordt gezien, of overschreeuwt…  

Zie: https://www.sinjekiel.nl/ 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: